Hokejoví Oceláři projeli Třincem, titul oslavili s hutníky i sestřičkami

foto Hokejisté Třince oslavili svůj pátý extraligový titul v řadě triumfální jízdou městem v autobusu s otevřenou střechou, 30.dubna 2024, Třinec. Oceláři získali pátý Masarykův pohár v neděli, kdy v rozhodujícím sedmém finálovém utkání play off vyhráli na ledě Pardubic 2:1 v prodloužení.

Třinec (Frýdecko-Místecko) - Stovky fanoušků dnes v Třinci vítaly hokejové mistry, kteří dokázali Masarykův pohár pro vítěze extraligy získat už popáté v řadě. Tým šampionů projel městem ve dvouposchoďovém vyhlídkovém autobusu, který byl vybaven i pivními výčepy. Postupně ve městě udělali několik zastávek. Hokejisté se pozdravili například se zaměstnanci Třineckých železáren či sestřičkami nedaleké Nemocnice Agel. Zdaleka nejvíce fanoušků na tým čekalo na Náměstí Svobody.

"Jsem tady potřetí. Dvakrát jsem vítání v rámci vítězných oslav nestihl," řekl ČTK Radim z třinecké části Vendryně. Vítězná šňůra hokejového týmu by podle něj rozhodně ještě nemusela skončit. "Letos to bylo hodně dramatické. Rozhodně máme na to mít těch titulů šest v řadě," řekl třinecký fanoušek.

Oslavnou jízdu hráči absolvovali ve speciálním autobusu s proskleným patrem a stahovací střechou, v němž nechybí ani dvě pivní pípy. Z patra se hráči za jízdy zdravili s fanoušky čekajícími kolem třineckých ulic.

Ještě před několika dny autobus vozil v Praze turisty při rozlučce se svobodou. Na dnešní den patří třineckým šampionům. Provozovatel vozu Lukáš Krňoul ČTK řekl, že dojet s autobusem na východní konec republiky bylo docela náročné. "Cesta trvala téměř deset hodin. Autobus jel maximálně 60 kilometrů v hodině. Na dálnici jsme mohli, ale museli jsme si požádat o výjimku," přiblížil.

Na každé zastávce se hráči fanouškům podepisovali. Setkali se i s primátorkou města Věrou Palkovskou, která mezi vítěze nejvyšší hokejové soutěže rozdělila několik lahví slivovice.

Autobus polepený nápisy Mistři či Zlatá rodina a logem klubu po jeho trase doprovázel i trabant pětašedesátiletého Leška Richtera. Jeho vůz v barvách třineckého klubu zdobí i podpisy všech hráčů, kteří za poslední desetiletí klubem prošli. Popsaná je celá kapota, počet ale pyšný majitel a fanoušek klubu nezná. "Ještě jsem to nepočítal," řekl. S červenobílým strojem jezdí na všechny domácí zápasy klubu. "Jsme hrdí, když vyhráváme. Jsme věrní, když se nedaří," nechal si na vůz s poznávací značkou OCELARI 4 napsat.

Automobil na fanouškovský speciál předělal asi před deseti lety. "Dělal jsem na trabantu generálku, tak jsem si řekl, že když chodíme na hokej, tak si uděláme hokejový trabant," vysvětlil Richter, který je věrným fanouškem klubu asi 13 let.

Oceláři získali šesté zlato v klubové historii. Při současném vítězném tažení nepustili nikoho na trůn už od roku 2019. Sezonu předtím skončili jako poražení finalisté, od té doby v play off vyhráli 16 sérií v řadě. V roce 2020 se extraliga nedohrála kvůli pandemii koronaviru.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 17.05.2024 ČTK

Reklama

15°C

Dnes je pátek 17. května 2024

Očekáváme v 21:00 11°C

Celá předpověď